Home
News Feeds:
01
О
2021

Elena Noneva_SB

"Борбата с корупцията. В годините сме искали и сме работили за това България да се развива, а не да е последна в Европейския съюз. Това е основният мотив, за да припознаем коалицията "Продължаваме промяната". Това каза пред БНР Елена Нонева, лидер на политическо движение "Социалдемократи", което ще се яви на изборите с коалиция "ПП".

От движението са потърсили контакт с Кирил Петков и с Асен Василев, след което са подписали споразумението за коалиране.

"Това, което показаха по време на служебното правителство, доказа, че могат да работят за решаване на проблемите, но имат и визия. Това е причината да поискаме обединение. Не сме поставяли условия за участие на партията в коалицията", допълни Нонева в предаването "Хоризонт за вас".

Цялото интервю може да чуете ТУК

 

* Анонсът е на БНР

Автор: Социалдемократи   
 
01
О
2021

1127554

На предстоящите парламентарни избори Политическо Движение Социалдемократи ще участва като част от коалиция „Продължаваме промяната“. Вотът ще се проведе на 14 ноември, заедно с изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

„Споразумение за съвместно участие беше постигнато, тъй като нашите приоритети и ценности напълно съвпадат със заявените от Кирил Петков и Асен Василев политически цели на коалиция „Продължаваме промяната“, отбеляза председателят на Политическо Движение Социалдемократи Елена Нонева. Тя изтъкна още, че движението през цялото време от своето създаване през 2000 г. е било последователно в своята политика и действията си.

Политическо Движение Социалдемократи ще продължи да отстоява идеите си и своите инициативи, така както и досега. Най-важното за страната ни е да се избави от корупцията и мафиотизирания модел на прехода, роден от досегашното статукво и задкулисие. Нужна ни е истинска алтернатива, прозрачно и чисто управление.

PDS logo

Автор: Социалдемократи   
 
19
Н
2019

Umora

ПОЗИЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ

 

19.11.2019

От Политическо Движение Социалдемократи приемаме предложението на управляващата коалиция за неплащане на първия ден от болничния, като крайно лоша и вредна политика. Остро възразяваме срещу него и декларираме, че ако се стигне до неговото приемане от правителството и внасяне в Народното събрание, ние ще се включим в националния протест, който планират българските синдикати при такъв развой на нещата.

Считаме, че това предложение е пореден удар срещу работниците в България. След като бяха отнети редица права на трудещите се у нас, приемането на решение за незаплащане на първия ден от болничния е драстично посегателство по социалните и човешки права на българските граждани. Аргументът с който се внася това предложение – справяне с издаването на фалшиви болнични листове е смехотворен. Това е спекулация от страна на управляващите на гърба на мнозинството български граждани, спазващи законите в страната. Трудещите се в България не са виновни за това, че държавата не може да се справи с издаването на фалшиви болнични листове. Те не могат да носят вина за това, че се разболяват и не трябва да си плащат заради влошеното си здравословно състояние. Тази мярка, няма да намали бройката на неоснователно издадените болнични листове. Тя дори не е полезна за бюджета на страна, тъй като в момента заплащането на първите дни от болничния е за сметка на работодателя. Единствената цел на това предложение е да спести още средства на работодателите за сметка на трудещите се граждани.

Ние питаме, докога българското правителство ще приема закони, които непрекъснато увеличават привилегиите на работодателите и ощетяват трудещите се у нас. Бизнесът в България не е ли достатъчно облагодетелстван с размера на данъците и другите привилегии, че да получава още такива. Кога управляващите у нас ще започнат да приемат мерки, които са в полза на работниците и защитават техните права?

България е страната с най-тежката демографска криза в Европейския съюз. Подобни предложения задълбочават демографския проблем още повече, защото такива мерки са още един аргумент на работоспособните българи да търсят по-добър живот зад граница. Това трябва да спре. Българските работници плащат данъци и осигуровки. Те не са роби, за да работят почти безплатно, а когато се разболеят, това да става за тяхна сметка.

Призоваваме всички трудещи се в България към безкомпромисен протест срещу това предложение на управляващите!

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 4 от 52
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2021. Политическо движение Социалдемократи.