Home
News Feeds:
11
Я
2019

Sreshta levi_partii_Kazanluk

 

На 19 януари тази година в гр. Пловдив, ж.к. Тракия от 11.00 ч. в залата на хотел СПС ще се проведе среща на левицата, в която ще участват представители и лидери на множество леви партии в България.

Ще се проведе дискусия, като част от темите са:

- Левицата в България – пътища за развитие
- Възможностите пред лявото обединение
- Присъединяването на България към Еврозоната – рискове и ползи

Срещата е част от серия дискусии, които стартираха в края на миналата година, когато се проведе първата такава в гр. Казанлък. Предвижда се през 2019 г. да се проведат множество такива форуми в различни области в цялата страна. Срещите са отворени и на тях може да присъства всеки представител на лява политическа формация у нас, както и граждани с интерес към развитието на левицата в България.

Автор: Социалдемократи   
 
20
Н
2018

Parliament zala1

Позиция на Обединение "Справедлива България"

Невъзможността да се осигури кворум от депутатите за работата на българския парламент е явна подигравка с българските избиратели. За бездействието на Народното събрание няма извинение и няма причини, които да го оправдават. Празната пленарна зала е символ на абдикацията на избраните народни представители от парламентаризма. Всички политически сили в Народното събрание се отнасят безотговорно към работата му.

Управляващата коалиция, начело с ГЕРБ не може да осигури собственият си кворум, заради отсъствието на депутати. Със същата безотговорност и то умишлено, БСП бойкотира работата на парламента, като депутатите на тази партия не влизат в пленарна зала. Останалите партии също не правят изключение от участие в подобна порочна практика. За какво са избрани тези хора? За да отсъстват от заседанията на парламента ли или за да отказват да работят умишлено?

Според нас, това е абсурд, който не бива повече да се премълчава от обществото. Призоваваме, всички народни представители да се завърнат в парламента и да изпълняват задълженията си, заради които народът ги е поставил там. В противен случай този парламент трябва да се разпусне и да се насрочат нови избори. България има достатъчно проблеми, за да си позволим лукса, основната институция в държавата да не работи и да е заложник на политически игри.

Автор: Социалдемократи   
 
20
Н
2018

 

Sreshta levi_partii_Kazanluk
Лидери от партии в левия политически сектор се събраха на дискусия в Казанлък, по време на която дискутираха състоянието на левицата в България и нейното бъдеще. В нея участва и председателя на ПДС, г-жа Елена Нонева. Всички се обединиха около становището, че в момента разделението в ляво е в основата, страната да няма истинска алтернатива на политическото статукво.
Присъстващите на срещата отправиха апел за обединение на левицата. Те приеха обръщение към всички радетели за единение на левите сили в България. В него се казва, че разединението на левицата в момента обслужва тези, които сега управляват страната и я водят към дъното. Участниците подчертаха, че за това състояние всички носят отговорност, защото се позволява на вождистки интереси и лидерски амбиции да унищожават възможността в България да има силна левица и реална алтернатива. В апела се призовава:
- за обявяване на война на всички сред левицата, които подхранват духът на разделението;
- за преодоляване на комплекса, партиите да се делят на малки и големи, защото всяко усилие и всеки принос за лявата идея в България са еднакво ценни;
- да се поддържа постоянен диалог между левите политически организации.
В призива се казва още: „Днес, думи като единение, лява идея, леви политики, солидарно общество, справедливост, социална държава, все значими понятия за човешките съдби, са изпразнени от съдържание. Тези понятия са кухи фрази в реалната българска политика. Политическото статукво в страната няма идеология, то има само една идея и цел – да пази механизмът за трупане на собствен капитал. Лявата идея означава най-вече борба за справедливост. Точно тази борба липсва днес. Именно разделението и онези, които го поддържат и имат интерес от него, слагат прът в колелата на тази борба. Разделението ни прави безсилни да променим политиката в България. Ако не го преодолеем, ще останем вечно безсилни. Обединението между нас ще ни даде политическа мощ, за каквато дори не подозираме. Повярвайте в това, защото то е напълно реално. Българският народ има нужда повече отвсякога от лява политика, стига да има кой да му я даде.”
Участниците в срещата подчертаха намерението си да продължат диалога за обединение и да го доведат до успех, независимо от разединителите в левицата.

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 9 от 52
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2021. Политическо движение Социалдемократи.