Home
News Feeds:
02
А
2019

Mar 30_2019_Koalicia_za_Bulgaria1

Снимка: АБВ

 

Политическо Движение Социалдемократи и още 6 български партии ще участват заедно в изборите за членове на Европейския парламент от Република България, които ще се проведат на 26 май тази година. На 30 март беше подписано коалиционно споразумение за създаване на „Коалиция за България”. В нея влизат ПП АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ, ОБЕДИНЕН БЛОК НА ТРУДА БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ, ПОЛИТИЧЕСКО ДВИЖЕНИЕ СОЦИАЛДЕМОКРАТИ, ПП „БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ЛИБЕРАЛИ“, ДВИЖЕНИЕ ЗА СОЦИАЛЕН ХУМАНИЗЪМ, ПП „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ и ПП „БЪЛГАРСКАТА ЛЕВИЦА“.

 

Обединихме се около оценката, че България се намира в отровна атмосфера на политическа криза и апатия, обуславящи безпътица и упадък във всички сфери на обществения живот. Решихме да съчетаем своите усилия за постигане на дълбока, радикална промяна на порочния модел на управление, наложен ни през последните десет години. Всички партии от „Коалиция за България” смятаме, че промяната е възможна само по пътя на общите усилия на всички партии и граждански организации, мислещи за нова, справедлива и развиваща се България. Декларираме нашето съгласие, че издигането на националните ценности над тесните партийни интереси е от жизненоважно значение за реализацията на големите цели, около които се обединяваме.

 

ПДС винаги е застъпвало тезата за голяма и единна българска левица. За съжаление, съществуват силни фактори, пречещи на голямото обединение. Те са свързани с лидерите на разединението, за които добрата коалиционна култура е далечно понятие. Ние, като партия сме полагали всички усилия за постигане на единство, но никога не сме мълчали и няма да мълчим, когато срещу нас и най-вече срещу обединителните процеси се нанасят непочтенни удари. ПДС ще продължава да работи за единна и силна левица у нас в противовес на статуквото.

 

С подписването на рамковото споразумение за създаване на „Коалиция за България”, седемте  партии отново призовахме всички политически сили, за които обединението е кауза, да се присъединят към нас и заедно да извършим промяната.
Автор: Социалдемократи   
 
02
А
2019

Milena Karachorova

 

Адвокат Милена Карачорова от Русе бе избрана за председател на Федерацията на женските клубове на ПДС по време конференция на организацията, проведена на 30 март 2019 г. в гр. Павел Баня. В Изпълнителния съвет на Федерацията влизат, освен нейния председател, също и Петя Карабакалова от Харманли, Даниела Захариева от София, Румяна Кехайова от Стара Загора и Нели Славчева от Павликени.

Конференцията прие отчета на предишния състав на Изпълнителния съвет. Одобрен беше и план за работа на новото ръководство на женските клубове, както и приоритетите за новия мандат на ръководството. По време на форума присъства и лидерът на ПДС Елена Нонева, която поздрави новия председател на жените и всички участници в събитието. Нонева отбеляза и плановете на партията за участие в Европейските и Местните избори през тази година.

MK ENoneva

Konf-Jeni-Pavel-Bania

Автор: Социалдемократи   
 
Страница 7 от 52
Съгласни ли сте с предложението, да отпадне изискването към партиите да събират подписи за подкрепа от избирателите, нужни за регистрация за избори?

 
Copyright © 2021. Политическо движение Социалдемократи.